NieuwsFilmNieuws

The new Jobs van Aaron Sorkin!

"Geek is the new chic"... we zijn die zin ondertussen al wat moegehoord, gezien ze om het minste wordt aangehaald! Nochtans staat deze woordspeling nog niet op het punt te verdwijnen, integendeel zelfs. En dat is te danken aan regisseurs als Joss Whedon ('The Avengers') of Guillermo Del Toro ('Hellboy II: The Golden Army'), leider in het genre... zonder de tegenwoordige Hollywoodfascinatie te vergeten voor alles inzake informatica. We moeten ook niet al te ver zoeken om hiervan het bewijs te vinden, namelijk: 'The Social Network', de minst explosieve thriller ooit! Een film die zijn succes dankt aan het briljante brein van David Fincher, alsook aan het scenario en de dialogen getekend Aaron Sorkin. Deze laatste blijft in hetzelfde gebied, gezien hij zich momenteel ontfermt over de cinematografische herwerking van een biopic gewijd aan Steve Jobs leven, oprichter van Apple!

door Gauthier Keyaerts
De film fiche & programmatie in heel België (CineNews.be)
 

Meer nieuws

Recensie

Walesa, Man of Hope: Einde van een trilogie
De 88-jarige Poolse regisseur Andrzej Wajda heeft een derde luik toegevoegd aan zijn Gdansk-trilogie. Deze keer focust hij zich op Lech Walesa, de leider van Solidariteit en ex-president van Polen.

Recensie

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1: tijd voor het ernstige werk
Na twee deelnames aan de Hongerspelen mag Katniss Everdeen zag opmaken voor het serieuze werk. En dat doet ze met overtuiging, of wat had u gedacht?

Recensie

Miss Julie: Meester en knecht
De liefde is koud en hard in 'Miss Julie', een integere en sterk geacteerde bewerking van het klassieke toneelstuk van August Strindberg.

Recensie

Horns: valse duivel
Een innig romantisch verhaal met duivelse weerhaakjes en een venijnige humor. Dat is wat regisseur Alexandre Aja in gedachten had. Helaas komt het er maar zelden uit.

Recensie

White Bird in a Blizzard: volwassen young adult
Met de verfilming van het boek van Laura Kasischke, White Bird in a Blizzard, schetst Gregg Araki de wereld van een tiener aan de rand van de volwassenheid binnen het genre van een mysteriefilm.

Recensie

Alleluia: bloeddorstige liefde
We weten niet of het moordende koppel waarop Fabrice Du Welz zijn nieuwe film gebaseerd heeft echt smoorverliefd was. In Alleluia zorgt die genegenheid in elk geval voor hevige toestanden.

Recensie

La prochaine fois je viserai le coeur: de bekende moordenaar
Guillaume Canet levert de meest huiveringwekkende vertolking van zijn carrière als een politieagent met een donker geheim.

Recensie

Nightcrawler: De ultieme antiheld
Jake Gyllenhaal verbluft met een geweldige vertolking in een donker geestig drama waar het bijtend zuur van afdruipt. Een splinterbom van een film.

Recensie

Pride : een regenboog in de mijn
Een wondertje gevuld met humor en emotie, 'Pride' kaart de vreselijke mijnerwerkersstaking aan van de Britten tijden het regime van Thatcher door middel van de onwaarschijnlijke ontmoeting tussen de zwarte kool en de blinkende glitters van de gayscene in Londen. Hilarisch en verbluffend !

Recensie

Interstellar : Christopher Nolan stelt wat teleur... maar dat aspect is - letterlijk - niet zwaarwichtig.
Geen prullenwerk hier : Nolan verliest zichzelf duidelijk in dit zeer ambitieuze project... en gaat soms over tot ietwat "laagstaande" filosofie en fysica.

Newsletter

Schrijf je nu in en ontvang wekelijks onze nieuwsbrief :

 

Wedstrijden

Wedstrijden
Wedstrijden
Wedstrijden

Onmisbare evenementen

Beurs/Salon
16/01/15 > 25/01/15
Ben je een huisvader of een bedrijfsleider ? Ben je een motorliefhebber of eerder gepassioneerd door...
Beurs/Salon
24/01/15 > 01/02/15
LENTEKRIEBELS... Ongeveer 50.000 bezoekers brengen jaarlijks een bezoek aan het grootste woonevent...
Beurs/Salon
31/01/15 > 08/02/15
Beurs/Salon
28/02/15 > 08/03/15
 

Nieuws

Festival
Donderdag 20/11
Muse is headliner op zondag 28 juni op Rock Werchter. Dat maakte organisator Live Nation vanmiddag bekend...
Festival
Dinsdag 18/11
Foo Fighters, de rockgroep rond Dave Grohl, speelt op donderdag 25 juni 2015 op Rock Werchter. Het is...
Festival
Woensdag 12/11
De genomineerden voor de Europese Festival Awards zijn vandaag bekend geraakt. Dat liet de organisatie...
Pop / Rock
Maandag 10/11
De Brits-Amerikaanse band Fleetwood Mac treedt op zaterdag 6 juni 2015 op in het Antwerpse Sportpaleis...
Muziek
Donderdag 06/11
Op 30 november kunt u in de Antwerpse concertzaal Trix genieten van een stevige portie Nederlandstalige...
Critiques Cinéma : découvrez les critiques du box office cinéma ! actu séries : découvrez toute l'actu de vos séries préférées!


Tanja Dexters:

Tanja Dexters: "Banken wilden mijn modelabel niet financieren"

"Ik had een steengoed businessplan. Het antwoord van de banken was 'Nee, mode is te gevaarlijk'", zo vertelt Tanja Dexters in het boek 'Ik word mijn eigen baas' van...

Nick Jonas is niet langer maagd

Nick Jonas is niet langer maagd

Zanger en acteur Nick Jonas, die vroeger deel uitmaakte van de band 'Jonas Brothers', is geen maagd meer. Nochtans zei hij vroeger, net als zijn broers trouwens, maagd te willen...

Angelina Jolie denkt écht aan acteerstop

Angelina Jolie denkt écht aan acteerstop

Angelina Jolie heeft nogmaals gezegd dat ze haar acteerwerk wil afbouwen in de hoop een gerespecteerde filmaakster te worden. Eerder dit jaar had de actrice al laten weten een acteerstop te...

NBC schrapt geplande sitcom met Bill Cosby

NBC schrapt geplande sitcom met Bill Cosby

De Amerikaanse tv-zender NBC schrapt de plannen voor een nieuw programma met Bill Cosby. De zender heeft vandaag bekendgemaakt dat het project "niet langer in ontwikkeling" is. Over...