NieuwsFilmNieuws

The new Jobs van Aaron Sorkin!

"Geek is the new chic"... we zijn die zin ondertussen al wat moegehoord, gezien ze om het minste wordt aangehaald! Nochtans staat deze woordspeling nog niet op het punt te verdwijnen, integendeel zelfs. En dat is te danken aan regisseurs als Joss Whedon ('The Avengers') of Guillermo Del Toro ('Hellboy II: The Golden Army'), leider in het genre... zonder de tegenwoordige Hollywoodfascinatie te vergeten voor alles inzake informatica. We moeten ook niet al te ver zoeken om hiervan het bewijs te vinden, namelijk: 'The Social Network', de minst explosieve thriller ooit! Een film die zijn succes dankt aan het briljante brein van David Fincher, alsook aan het scenario en de dialogen getekend Aaron Sorkin. Deze laatste blijft in hetzelfde gebied, gezien hij zich momenteel ontfermt over de cinematografische herwerking van een biopic gewijd aan Steve Jobs leven, oprichter van Apple!

door Gauthier Keyaerts
De film fiche & programmatie in heel België (CineNews.be)
 

Meer nieuws

Recensie

The Loft: efficiënte sprinter
Erik Van Looy heeft eindelijk zijn Amerikaanse versie van zijn thriller Loft in de Vlaamse, en straks ook de Amerikaanse zalen gekregen. Geen geringe prestatie.

Recensie

Teenage Mutant Ninja Turtles: schildpaddensoep
Hoe ernstig moet je een film nemen die zichzelf Mutante Tienerschildpadninja's noemt? De vraag beantwoordt zichzelf, lijkt me.

Recensie

The BoxTrolls: matig poppenspel
Als animatiedemonstratie wekt The BoxTrolls ontegensprekelijk diepe bewondering op. Als verhaal mist de film echter pit en panache.

Recensie

The Maze Runner: geen Catching Fire
Na The Hunger Games, Divergent en Twilight is The Maze Runner de nieuwste young adult-film die een hoop sequels, enkele nieuwe jonge sterren, maar vooral veel dollars moet baren.

Recensie

Caricaturistes: trek een streep door censuur
Aan de hand van tekeningen van twaalf persillustratoren geeft Caricaturistes een opwindend en alarmerend beeld van hoe het is gesteld met de persvrijheid in de wereld.

Recensie

Lou: van het kleine kader naar het grote doek
De filmbewerking van het stripverhaal Lou door zijn auteur, een niet al te zoet snoepje zonder cynisme, is een eerder prettige verrassing, ook al laat de regie van de acteurs te wensen over.

Recensie

Mommy: hysterische antiheld
In de vijfde film van de 25-jarige Canadees Xavier Dolan wordt het portret geschilderd van de relatie tussen een weinig conventionele moeder en haar ontembare zoon. Een typisch Dolan-onderwerp.

Recensie

Gone Girl: Tot moord ons scheidt
David Fincher blijkt de geïdealiseerde liefde uit de misser The Curious Case of Benjamin Button dan toch niet helemaal geloofd te hebben. Waarom zou hij anders Gone Girl hebben gemaakt?

Recensie

Third Person: Dictatuur van de scenarist
Met de Belgisch-Amerikaanse productie Third Person grijpt Paul Haggis terug naar het multiplotconcept van Crash. Maar die twee films blijken toch immens verschillend te zijn.

Recensie

Locke: Het Hardy-fenomeen
Een enkele acteur, de claustrofobische locatie van een auto en veel dialogen. Meer had de Britse schrijver-regisseur Steven Knight niet nodig om een film te maken. En dan nog een film die bijblijft.

Newsletter

Schrijf je nu in en ontvang wekelijks onze nieuwsbrief :

 

Wedstrijden

Wedstrijden
Wedstrijden
Wedstrijden

Onmisbare evenementen

Tentoonstelling
31/05 > 30/11
Paleis 2 van Brussels Expo. De reizende tentoonstelling Titanic: The Artifact Exhibition neemt de...
Concert
13/11 > 16/11
Reserveer de parkeerplaats die u wenst tegen een voorkeurtarief en doe uw voordeel met onze FAST LANE...
 

Nieuws

Vrije Tijd
Maandag 20/10
Op zaterdag 25 oktober strijkt het gloednieuwe pop-upconcept B-EATS neer in Brussel. Het concept is...
Nightlife
Woensdag 15/10
Café d'Anvers pakt dit weekend groots uit met haar 25ste verjaardag. Zowel op vrijdag als zaterdag viert...
Cultuur
Woensdag 15/10
Van vrijdag 17 tot en met zondag 19 oktober kan men in The Egg in Brussel terecht om het beste van de...
Festival
Maandag 13/10
Rock Werchter zal volgend jaar van donderdag 25 juni tot en met zondag 28 juni plaatsvinden. Dat is...
Artiest
Donderdag 09/10
De Australische zanger Nick Cave zal in mei 2015 twee keer aantreden op het podium van het Koninklijk...
Critiques Cinéma : découvrez les critiques du box office cinéma ! actu séries : découvrez toute l'actu de vos séries préférées!


Jude Law verwacht vijfde kindje

Jude Law verwacht vijfde kindje

Jude Law (41) mag zich opmaken om een nieuwe telg aan zijn familie toe te voegen. Zijn intussen ex-vriendin Catherine Harding is in verwachting van de Britse acteur. "Hoewel ze geen...

Shia LaBeouf liet gezonde tand trekken voor nieuwe film

Shia LaBeouf liet gezonde tand trekken voor nieuwe film

Voor zijn rol in het nieuwe oorlogsdrama Fury vond acteur Shia LaBeouf dat hij geloofwaardiger zou overkomen met een tand minder in zijn mond. Zo gezegd zo gedaan, al moest LaBeouf naar eigen...

Safety First-team binnenkort ook in Nederland op de buis

Safety First-team binnenkort ook in Nederland op de buis

Safety First, de VTM-sitcom over 4 beveiligingsagenten die uitblinken in onbekwaamheid, maar overleven door vriendschap, zal binnenkort te zien zijn bij RTL in Nederland. Red Arrow...

Roberto Benigni heeft nog eens filmplannen

Roberto Benigni heeft nog eens filmplannen

Na een lange pauze heeft de Italiaanse regisseur/acteur Roberto Benigni nieuwe filmplannen. Veel wilde hij er niet over kwijt, maar de regiemicrobe kriebelt opnieuw. "Ik heb zin om na...