NieuwsFilmNieuws

The new Jobs van Aaron Sorkin!

"Geek is the new chic"... we zijn die zin ondertussen al wat moegehoord, gezien ze om het minste wordt aangehaald! Nochtans staat deze woordspeling nog niet op het punt te verdwijnen, integendeel zelfs. En dat is te danken aan regisseurs als Joss Whedon ('The Avengers') of Guillermo Del Toro ('Hellboy II: The Golden Army'), leider in het genre... zonder de tegenwoordige Hollywoodfascinatie te vergeten voor alles inzake informatica. We moeten ook niet al te ver zoeken om hiervan het bewijs te vinden, namelijk: 'The Social Network', de minst explosieve thriller ooit! Een film die zijn succes dankt aan het briljante brein van David Fincher, alsook aan het scenario en de dialogen getekend Aaron Sorkin. Deze laatste blijft in hetzelfde gebied, gezien hij zich momenteel ontfermt over de cinematografische herwerking van een biopic gewijd aan Steve Jobs leven, oprichter van Apple!

door Gauthier Keyaerts
De film fiche & programmatie in heel België (CineNews.be)
 

Meer nieuws

Recensie

A Walk among the Tombstones: The Neeson Show
Liam Neeson haalt het onderste uit de kan als actieheld van boven de zestig. Met A Walk among the Tombstones is hij op zoek naar een nieuwe serie nu het laatste luik van Taken afgewerkt werd.

Recensie

Fury: In de ban van de tank
Ik wil best geloven dat soldaten die samen in een tank vechten een hechte band kweken. Maar door zo luid op de loftrompet te blazen, steekt dit harde oorlogsdrama zichzelf stokken in de wielen.

Recensie

Leviathan: het zatte monster
Leviathan, een overstijgende film dankzij zijn somptueuze beelvorming, toont ons een klare en tragische kijk op de staat van het Rusland van vandaag: een Staat waar corruptie prolifereert tusen de bevolking.

Recensie

The Loft: efficiënte sprinter
Erik Van Looy heeft eindelijk zijn Amerikaanse versie van zijn thriller Loft in de Vlaamse, en straks ook de Amerikaanse zalen gekregen. Geen geringe prestatie.

Recensie

Teenage Mutant Ninja Turtles: schildpaddensoep
Hoe ernstig moet je een film nemen die zichzelf Mutante Tienerschildpadninja's noemt? De vraag beantwoordt zichzelf, lijkt me.

Recensie

The BoxTrolls: matig poppenspel
Als animatiedemonstratie wekt The BoxTrolls ontegensprekelijk diepe bewondering op. Als verhaal mist de film echter pit en panache.

Recensie

The Maze Runner: geen Catching Fire
Na The Hunger Games, Divergent en Twilight is The Maze Runner de nieuwste young adult-film die een hoop sequels, enkele nieuwe jonge sterren, maar vooral veel dollars moet baren.

Recensie

Caricaturistes: trek een streep door censuur
Aan de hand van tekeningen van twaalf persillustratoren geeft Caricaturistes een opwindend en alarmerend beeld van hoe het is gesteld met de persvrijheid in de wereld.

Recensie

Lou: van het kleine kader naar het grote doek
De filmbewerking van het stripverhaal Lou door zijn auteur, een niet al te zoet snoepje zonder cynisme, is een eerder prettige verrassing, ook al laat de regie van de acteurs te wensen over.

Recensie

Mommy: hysterische antiheld
In de vijfde film van de 25-jarige Canadees Xavier Dolan wordt het portret geschilderd van de relatie tussen een weinig conventionele moeder en haar ontembare zoon. Een typisch Dolan-onderwerp.

Newsletter

Schrijf je nu in en ontvang wekelijks onze nieuwsbrief :

 

Wedstrijden

Wedstrijden
Wedstrijden
Wedstrijden

Onmisbare evenementen

Tentoonstelling
31/05 > 30/11
Paleis 2 van Brussels Expo. De reizende tentoonstelling Titanic: The Artifact Exhibition neemt de...
Concert
13/11 > 16/11
Reserveer de parkeerplaats die u wenst tegen een voorkeurtarief en doe uw voordeel met onze FAST LANE...
Beurs/Salon
16/01/15 > 25/01/15
Beurs/Salon
24/01/15 > 01/02/15
LENTEKRIEBELS... Ongeveer 50.000 bezoekers brengen jaarlijks een bezoek aan het grootste woonevent...
Beurs/Salon
31/01/15 > 08/02/15
Beurs/Salon
28/02/15 > 08/03/15
 

Nieuws

Voor kinderen
Woensdag 22/10
Aan de Belgische westkust valt er dit jaar ook weer heel wat griezelplezier te beleven!
Vrije Tijd
Maandag 20/10
Op zaterdag 25 oktober strijkt het gloednieuwe pop-upconcept B-EATS neer in Brussel. Het concept is...
Nightlife
Woensdag 15/10
Café d'Anvers pakt dit weekend groots uit met haar 25ste verjaardag. Zowel op vrijdag als zaterdag viert...
Cultuur
Woensdag 15/10
Van vrijdag 17 tot en met zondag 19 oktober kan men in The Egg in Brussel terecht om het beste van de...
Critiques Cinéma : découvrez les critiques du box office cinéma ! actu séries : découvrez toute l'actu de vos séries préférées!


Beyoncé wil dat Jay Z vermagert

Beyoncé wil dat Jay Z vermagert

Beyoncé maakt zich zorgen over het gewicht en de gezondheid van haar echtgenoot Jay Z. Ze zou hem het liefst 10 kilo zien vermageren, zo meldt OK! Magazine. Beyoncé en Jay Z...

Scala heeft nieuw Frans album 'Et si on était des Anges' klaar

Scala heeft nieuw Frans album 'Et si on était des Anges' klaar

Het Aarschotse meisjeskoor Scala heeft een nieuw Franstalig album klaar dat op 26 januari 2015 in Parijs gereleased zal worden. Aan dit album dat de titel 'Et si on était des...

Christian Bale speelt Jobs in nieuwe biopic over Apple-baas

Christian Bale speelt Jobs in nieuwe biopic over Apple-baas

De Britse acteur Christian Bale, bekend van "American Psycho" en de Batmanverfilming "The Dark Knight Rises", kruipt in de huid van Steve Jobs voor een nieuwe biografische...

Rechter verlengt taakstraf van Chris Brown

Rechter verlengt taakstraf van Chris Brown

Een rechter van Los Angeles heeft gisteren de taakstraf van hiphop-zanger Chris Brown verlengd. Brown moet vanaf vandaag vier dagen per week zijn taakstraf uitvoeren, schrijft TMZ.com....