NieuwsFilmNieuws

The new Jobs van Aaron Sorkin!

"Geek is the new chic"... we zijn die zin ondertussen al wat moegehoord, gezien ze om het minste wordt aangehaald! Nochtans staat deze woordspeling nog niet op het punt te verdwijnen, integendeel zelfs. En dat is te danken aan regisseurs als Joss Whedon ('The Avengers') of Guillermo Del Toro ('Hellboy II: The Golden Army'), leider in het genre... zonder de tegenwoordige Hollywoodfascinatie te vergeten voor alles inzake informatica. We moeten ook niet al te ver zoeken om hiervan het bewijs te vinden, namelijk: 'The Social Network', de minst explosieve thriller ooit! Een film die zijn succes dankt aan het briljante brein van David Fincher, alsook aan het scenario en de dialogen getekend Aaron Sorkin. Deze laatste blijft in hetzelfde gebied, gezien hij zich momenteel ontfermt over de cinematografische herwerking van een biopic gewijd aan Steve Jobs leven, oprichter van Apple!

door Gauthier Keyaerts
De film fiche & programmatie in heel België (CineNews.be)
 

Meer nieuws

Recensie

Kreuzweg: zo tragisch dat het grappig wordt
In 14 sequenceshots vertelt deze tragedie van Dietrich Brüggemann de ondergang, of het heilig worden volgens sommigen, van een 14-jarige meisje.

Recensie

20,000 Days on Earth: Cave Man
Hoe portretteer je iemand die zo'n afkeer heeft van schijnwerpers als Nick Cave? Het Britse kunstenaarskoppel Jane Pollard & Iain Forsyth vindt het perfecte antwoord.

Recensie

Welp: wilde kinderen
Ambities om de grenzen van het gruwelgenre te verleggen heeft deze Vlaamse horror niet meteen. Maar het wil nog niet zeggen dat de makers zich niet mogen amuseren.

Recensie

Vie sauvage: Klem tussen papa en mama
In het waar gebeurde verhaal Vie sauvage zijn geen schuldigen, enkel slachtoffers. Heel goed gezien van regisseur Cédric Kahn.

Recensie

A Walk among the Tombstones: The Neeson Show
Liam Neeson haalt het onderste uit de kan als actieheld van boven de zestig. Met A Walk among the Tombstones is hij op zoek naar een nieuwe serie nu het laatste luik van Taken afgewerkt werd.

Recensie

Fury: In de ban van de tank
Ik wil best geloven dat soldaten die samen in een tank vechten een hechte band kweken. Maar door zo luid op de loftrompet te blazen, steekt dit harde oorlogsdrama zichzelf stokken in de wielen.

Recensie

Leviathan: het zatte monster
Leviathan, een overstijgende film dankzij zijn somptueuze beelvorming, toont ons een klare en tragische kijk op de staat van het Rusland van vandaag: een Staat waar corruptie prolifereert tusen de bevolking.

Recensie

The Loft: efficiënte sprinter
Erik Van Looy heeft eindelijk zijn Amerikaanse versie van zijn thriller Loft in de Vlaamse, en straks ook de Amerikaanse zalen gekregen. Geen geringe prestatie.

Recensie

Teenage Mutant Ninja Turtles: schildpaddensoep
Hoe ernstig moet je een film nemen die zichzelf Mutante Tienerschildpadninja's noemt? De vraag beantwoordt zichzelf, lijkt me.

Recensie

The BoxTrolls: matig poppenspel
Als animatiedemonstratie wekt The BoxTrolls ontegensprekelijk diepe bewondering op. Als verhaal mist de film echter pit en panache.

Newsletter

Schrijf je nu in en ontvang wekelijks onze nieuwsbrief :

 

Wedstrijden

Wedstrijden
Wedstrijden

Onmisbare evenementen

Concert
13/11 > 16/11
Reserveer de parkeerplaats die u wenst tegen een voorkeurtarief en doe uw voordeel met onze FAST LANE...
Beurs/Salon
16/01/15 > 25/01/15
Ben je een huisvader of een bedrijfsleider ? Ben je een motorliefhebber of eerder gepassioneerd door...
Beurs/Salon
24/01/15 > 01/02/15
LENTEKRIEBELS... Ongeveer 50.000 bezoekers brengen jaarlijks een bezoek aan het grootste woonevent...
Beurs/Salon
31/01/15 > 08/02/15
Beurs/Salon
28/02/15 > 08/03/15
 

Nieuws

Muziek
Woensdag 29/10
De Zuid-Afrikaanse rappers van Die Antwoord zullen begin volgend jaar aantreden op het podium van de...
Voor kinderen
Woensdag 22/10
Aan de Belgische westkust valt er dit jaar ook weer heel wat griezelplezier te beleven!
Vrije Tijd
Maandag 20/10
Op zaterdag 25 oktober strijkt het gloednieuwe pop-upconcept B-EATS neer in Brussel. Het concept is...
Nightlife
Woensdag 15/10
Café d'Anvers pakt dit weekend groots uit met haar 25ste verjaardag. Zowel op vrijdag als zaterdag viert...
Critiques Cinéma : découvrez les critiques du box office cinéma ! actu séries : découvrez toute l'actu de vos séries préférées!


Documentaire over jubilerende rockband Grateful Dead op komst

Documentaire over jubilerende rockband Grateful Dead op komst

Onder supervisie van Martin Scorcese is er een documentaire film op komst over de legendarische Californische band The Grateful Dead, naar aanleiding van het vijftigjarig bestaan van de groep...

Familie Marvin Gaye wint eerste etappe in plagiaatzaak Blurred Lines

Familie Marvin Gaye wint eerste etappe in plagiaatzaak Blurred Lines

Robin Thicke en Pharrell Williams hebben de eerste ronde in de zaak om vermeend plagiaat in hun nummer Blurred Lines verloren. Dat betekent dat de rechtszaak die is aangespannen door...

Mike Tyson werd als kind misbruikt

Mike Tyson werd als kind misbruikt

Mike Tyson heeft onthuld dat hij als kind seksueel misbruikt werd door een onbekende man in Brooklyn. Dat vertelde hij afgelopen woensdag in een radio-interview met Sirius XM, waarvan TMZ een...

Taylor Swift hoopt ooit schrijfster te worden

Taylor Swift hoopt ooit schrijfster te worden

De Amerikaanse popster Taylor Swift heeft al een succesvolle zangcarrière, maar daarnaast koestert ze nog andere dromen. Aan Associated Press vertelt ze dat ze op een dag graag...